F1 2012 – Unul din cele mai bune jocuri

masina de curseAcum 1 an de zile ma minunam cat de bine au dezvoltat cei de la CodeMasters jocul Formula 1 2011, se puteau observa imbunatatiri masive, pur si simplu se vedea interesul echipei pentru acel joc. Precizia, viteza, distractia – impreuna au facut din F1 2011 un joc perfect, superior precedentelor jocuri de formula1, un joc cu masini de jucat o zi intreaga pe Xbox fara sa te ridici de pe canapea. 1 an mai tarziu, Formula 1 2012 a fost lansat si ma intrebam: Va fi la fel de bun ca predecesorul? Cei de la CodeMasters isi vor continua traditia de a livra un joc bun, perfectionandu-i precizia si controlul in timp ce ofera acea senzatie aproape reala de viteza?

Ei bine, l-am testat si inca il joc zilnic pe Xbox 360 si ce pot sa spun sunt numai lucruri bune. La linia de start, F1 2012 este la fel de captivant ca si cel de anul trecut. Video-ul de prezentare dinaintea cursei ne poarta in lumea curselor de masini si ne induce ritmul si emotiile date de condusul in viteza. Inainte de a constientiza, deja navighezi prin interfata jocului ca si cum l-ai cunoaste de un veac. Este foarte usor de inteles, chiar si de persoanele care joaca pentru prima data acest joc. Ca si precedentele jocuri, F1 2012 ne ofera mai multe moduri de a juca: Quick Race, Multiplayer, Career si Proving Grounds – fiecare avand ceva diferit fata de celalalt. Modul Quick race este auto explicativ, iti alegi echipa favorita, apoi un pilot si esti gata de cursa. Modul Multiplayer este similar cu cel al jocului de anul trecut si il poti juca prin Xbox Live, Split screen sau System link. Aceasta optiune il face sa fie unul din cele mai jucate jocuri online. Career Mode este locul unde cred ca iti vei petrece cea mai mare parte a timpului. In Career Mode exista 3 subcategorii: Young Driver test, Season Challenge si Career. Fiecare jucator va incepe cu Young Driver Test, unde vei invata tot ce tebuie sa stii despre regulament si cum se conduce eficient masina. Season Challenge ne ofera 10 curse Grand Prix si ne permite de asemenea sa ne si alegem un rival. In final, vei avea un pilot perfect adaptat pentru modul Career si vei incerca sa il transformi in cel mai bun pilot de formula 1 care a existat vreodata.

F1 2012
Privind inapoi asupra a ce am spus despre F1 2011, nu s-au schimbat prea multe la F1 2012. Realismul din lumea reala a formulei 1 este un pic greu de redat intr-un joc, insa F1 2012 este foarte aproape de perfectiune. Grafica ne cufunda intr-o lume a curselor de masini pe care foarte putine jocuri o mai pot face. Codemasters au lansat F1 2012 pentru toate dispozitivele, atat pentru Play Station, Xbox cat si pentru PC. Ce e drept, pentrua putea juca acest joc pe PC ai nevoie de un computer performant, cu procesor de cel putin 2,4 Ghz Dual Core si o placa video de minim 1 GB Ram. Daca nu ai un PC cu aceste specificatii minime, va trebui sa te limitezi la clasicele jocuri de formula 1 online, accesand site-uri precum acesta, unde grafica si realismul nu sunt la ordinea zilei, insa divertismentul da. Revenind la F1 2012, plecand de la detaliile din interiorul masinii pana la cum aceasta reactioneaza la comenzi, va face si un novice sa se indragosteasca de acest joc.

Desi F1 2011 are o grafica de invidiat, F1 2012 duce tehnologia la un alt nivel, total superior jocului precedent.

Young Driver Test este primul nou plus si il vei incerca in primele clipe de cand ai intrat in joc. Pentru a fi capabil sa concurezi cu ceilalti piloti, ar trebui sa iei acest test foarte in serios, prin el vei reusi sa conduci masina precum un profesionist. Pentru a ramane fidel acestui sport, provocarea si nivelul de realism trebuie sa fie foarte ridicate, iar pentru a putea fi competitiv trebuie sa inveti toate detaliile cu privire la sofatul masinii. Acestea fiind spuse, daca joci pentru prima data un joc de Formula 1 vei avea nevoie de practica serioasa pana sa te duelezi in cursele din modul Multiplayer, iar Young driver test nu trebuie trecut cu vederea. F1 2012 este unul din acele jocuri cu masini care te invata cum sa fii eficient, iar eficienta in joc se poate transmite usor si in viata reala. Orice mic detaliu conteaza si te influenteaza!

f1 joc online

Acest sentiment de realism si perfectiunea de care da dovada jocul sunt de neegalat. Pana in prezent, nu am mai gasit nici un joc cu masini care sa redea toate detaliile intr-un mod atat de realist. Pe langa faptul ca F1 2012 este un joc de curse cu masini, acesta poate fi de asemenea interpretat si ca un joc de strategie, fiindca orice decizie iei, te va influenta pe parcursul cursei. Este un simulator auto care te va invata sa constientizezi ca deciziile tale iti vor afecta rezultatul final. Este adevarat ca noi, ca piloti nu suntem perfecti, nu? Din acest motiv cei de la CodeMasters au mai adaugat o optiune jocului: Flashback. Aceasta optiune iti permite sa revii la o parte anterioara a cursei, unde toate lucrurile erau in regula. Atunci cand intri prea urat intr-un viraj si te izbesti de zid sau pur si simplu pierzi timp si puncte, te poti folosi de optiunea Flashback pentru a reveni intr-o parte anterioara a jocului unde inca beneficiai de punctajul maxim. Din punctul meu de vedere, acest lucru denota faptul ca echipa CodeMasters militeaza pentru perfectionism.

Din fericire pentru noi, Codemasters a luat to ce era mai bun de la F1 2011 si a incorporat si perfectionat in F1 2012, facand-ul unul din cele mai bune jocuri din acest an.

 

4 Comments

  1. silviu says:

    VA ROG MULTI DATIMI SI MIE UN LINK DE DOWNLOAD TORRENT PENTRU FIFA 2013 ISO

  2. laurentiu says:

    datimi link de download torrent pt jocul asta va rogg mult…la id laur_anghelino@yahoo.com

Leave a Comment